ηλιακη ενεργεια

1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και το 50% κατοικούν στην Αφρική.
— Αναφορά Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)
4.jpg

Το ενεργειακό πρόβλημα της Αφρικής  

Το αληθινό δυναμικό εκατομμυρίων Αφρικανών εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από την έλλειψη πρόσβασης σε αξιόπιστες και προσιτές πηγές ενέργειας. Περισσότεροι από 640 εκατομμύρια άνθρωποι, τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ηπείρου, δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια. Η Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΑΑΤ) δηλώνει ότι η ενεργειακή φτώχεια εξουδετερώνει την συλλογική οικονομία της ηπείρου δημιουργώντας ένα σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Υπηρεσίες

 Το Ίδρυμα Rhea χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία του για να βοηθήσει στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η ηλιακή ενέργεια είναι μια περιβαλλοντικά φιλική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη σε μια Ήπειρο όπως η Αφρική. Προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε βιώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκοντας την καλύτερη λύση για τις ενεργειακές τους ανάγκες. Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα έργα που αναλαμβάνουμε και να προσφέρουμε βιώσιμες πηγές ενέργειας στους λιγότερο τυχερούς ανθρώπους και συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

  Έχουμε αναπτύξει αξιόπιστη συνεργασία με κορυφαίους προμηθευτές φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Τανζανία της Αφρικής και παράλληλα διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας για να προσφέρουμε τέτοιες υπηρεσίες στο Νεπάλ και την Ινδία.

 Όλα τα φωτοβολταϊκά συστήματα που εγκαθιστούμε είναι υψηλής ποιότητας και πληρούν τα πρότυπα ISO 9001: 2015 για να διασφαλιστεί έτσι η ομαλότερη και πιο αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος για να διασφαλιστεί η αύξηση της ποιότητας ζωής των χρηστών. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ποιοτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ευσυνείδητων μελλοντικών πολιτών που γνωρίζουν τα οφέλη χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

H σταθερή και καθαρή παροχή ενέργειας θα κινήσει την Αφρική μπροστά

   Η πρόσβαση σε καθαρή και σταθερή ενέργεια θα βελτιώσει τις ζωές στην αγροτική Αφρική. Οι άνθρωποι θα μπορούν να εργάζονται περισσότερο, τα τοπικά νοσοκομεία θα είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς, τα φωτισμένα σχολεία θα μπορούν να λειτουργούν το απόγευμα για να φιλοξενήσουν παιδιά που εργάζονται στους αγρούς για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι τοπικοί ηγέτες θα είναι ικανοί να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες των ταλαντούχων νέων που θα έρθουν σε επαφή με την ηλεκτρική ενέργεια από νεαρή ηλικία.