ιστορια

Ο όρος “Mη Kυβερνητικός Oργανισμός” δημιουργήθηκε από το άρθρο 71 του Καταστατικού του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών το 1945.
— Καταστατικό ΟΗΕ
1.jpg

Το Ίδρυμα Rhea εκδηλώθηκε μέσα από μια εγγενή ανάγκη των ιδρυτικών μελών να επηρεάσουν θετικά και να βοηθήσουν τις ζωές ανθρώπων που γεννήθηκαν σε λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες από αυτούς. Γεννημένοι στον Δυτικό ανεπτυγμένο κόσμο όπου ο καταναλωτισμός, ο υλισμός και η υπερβολή ενισχύονται και προωθούνται σε καθημερινή βάση, δημιουργήσαμε το «Ίδρυμα» για την πραγματοποίηση ανθρωπιστικών και ανιδιοτελών πρωτοβουλιών ως αντίμετρο σε αυτό που προσπαθεί να μας καθορίσει και να μας μεταμορφώσει η σύγχρονη κοινωνία στον κόσμο που ζούμε.

    Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν εμπειρία σε εθελοντικές και ανθρωπιστικές αποστολές σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. Από το 2011 μέχρι σήμερα με τις εμπειρίες που κέρδισε η ομάδα μας στο Νεπάλ, την Ινδία και την Αφρική οδήγησε στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου δικτύου μελών και συντονιστών που συνεργάζονται με αλληλεγγύη προκειμένου να ολοκληρώσουν διάφορες αποστολές και εγχειρήματα που θα επηρεάσουν θετικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη σε υπανάπτυκτες χώρες.

 Μέσα από τη διεξαγωγή διαφόρων εράνων σε όλη την Κύπρο και μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας συγκεντρώνουμε τα κατάλληλα κεφάλαια για να εκκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε διάφορα αναπτυξιακά έργα στις χώρες του τρίτου κόσμου έτσι ώστε να προσφέρουμε ευκαιρίες σε υπάρχουσες και επερχόμενες γενιές ανθρώπων να βιώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Ένας από τους στόχους μας είναι να διαφωτίσουμε τους ευεργέτες μας και τα άτομα που μας στηρίζουν ότι υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο όπου ο πόνος, η δυσκολία και η δυστυχία είναι καθημερινή πραγματικότητα και να τους διαφωτίσουμε πόσο τυχεροί είναι που έχουν στέγη, ηλεκτρικό ρεύμα και καθαρό πόσιμο νερό τα οποία θεωρούνται πολυτέλειες σε διάφορα άλλα μέρη του πλανήτη και έτσι να κατανοήσουν την πραγματικότητα μιας ποιο αποτελεσματικής, λιγότερο υλιστικής και πιο ευσυνείδητης ύπαρξης.

ΝΕΠΑΛ - 2011

ΝΕΠΑΛ - 2011

ΙΝΔΙΑ - 2012

ΙΝΔΙΑ - 2012

ΙΝΔΙΑ - 2015

ΙΝΔΙΑ - 2015

ΑΦΡΙΚΗ - 2016

ΑΦΡΙΚΗ - 2016

ΝΕΠΑΛ - 2017

ΝΕΠΑΛ - 2017

ΑΦΡΙΚΗ - 2018

ΑΦΡΙΚΗ - 2018